Při nízkokalorické stravě se zlepšuje výkon mozku
Odborníci již léta vědí, že zvířata žijí déle, jsou-li kaloricky deprivovaná (tj. jedí méně, než by sama chtěla). Americký výzkum …
Odborníci již léta vědí, že zvířata žijí déle, jsou-li kaloricky deprivovaná (tj. jedí méně, než by sama chtěla). Americký výzkum …
Maso téměř neobsahuje sacharidy. Prohlédnete-li si potravinové tabulky, všechny druhy masa, ať už jde o červené maso, ryby nebo …
Problém diet s nízkým obsahem sacharidů spočívá v ohrožení funkce čelního laloku. Mnohé výzkumy se shodují na tom, že jedním ze …
Cukr je sacharid a sacharidy jsou zdrojem energie pro mozek. Proč tedy mnoho cukru mozku škodí? Naše tělo je uzpůsobeno na …
Také potraviny, které každý den konzumujeme, mají vliv na aktivitu čelního laloku. Jiné části těla mohou k získání energie využít …
Kromě kofeinu mohou mozek negativně ovlivnit také některé látky obsažené v potravinách. Tři z nich (tyramin, tryptamin a …
S cukrem je vše poněkud jinak, než se u nás odnepaměti říkalo a než si dodnes většina lidí myslí. Předně - cukr do naší stravy …
Vezmeme-li si sborníky FAO o složení stravy v jednotlivých státech, tak zjistíme, že v rozvojových zemích je podíl zrnin a brambor …
Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum …
Vláknina nacházející se v rostlinných potravinách není v pravém slova smyslu nepostradatelná (můžeme bez ní přežít). Je však velmi …