Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Na cestě ke zdraví

V jednom čísle prestižního lékařského časopisu New England Journal of Medicine vyšly v roce 1985 současně tři studie: V první …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol

Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové studie …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kalorická hustota jídel a pocit nasycení

Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zeleninou proti cukrovce

„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy

Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?

„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou - jmenovitě …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
113 14 15 16