Sladké nebo slané? Světlo do našich chutí…
Vědci zkoumající chuťové preference člověka přišli na to, že touha po čokoládě může být signálem únavy a chuť na slanou svačinu …
Vědci zkoumající chuťové preference člověka přišli na to, že touha po čokoládě může být signálem únavy a chuť na slanou svačinu …
Jídelníček obsahující hojná množství ovoce a zeleniny a malá množství tuku není dobrý pouze pro zachování štíhlé linie, ale také …
I když řada lidí si bere dietní doporučení k srdci, podle výroční zprávy AHA (Americké kardiologické společnosti) je zde ještě …
Richard Mattes, profesor výživy a potravin na Purdue University, zjistil, že ochutnávání potravin (jednalo se konkrétně o …
V České republice dosáhly výdaje resortu zdravotnictví v roce 1997 sumy 118,8 miliard Kč. V přepočtu na obyvatele jde o částku 11 …
Studie, která zahrnovala 976 obyvatel Jižní Kalifornie, zjistila, že častá konzumace ovoce, zeleniny a obilovin byla spojena se …
Proč je džusový půst uzdravujícím a omlazujícím prostředkem č.1 Jak jsem se již zmínil dříve, hlavní příčina nemocí a stárnutí …
Dvanáct amerických zákonodárců navrhlo, aby i na balíčcích čerstvého masa bylo uvedeno jejich nutriční složení. Tuto aktivitu vítá …
Mezinárodní banánová společnost uvedla, že FDA (organizace, která monitoruje zdravotní souvislosti) schválila pro banány prodávané …
Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v průměru o …