Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Vlákninou proti tuku

Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v průměru o …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Středomořská strava na severu Evropy

Výzkumníci zjišťovali, zda středozemní strava, která je spojována s nižší úmrtností na jihu Evropy, v Řecku a jižní Itálii, bude …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Med zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi

Studie dr. Engesethové zkoumající antioxidační účinky medu ukázaly, že čím je med tmavší, tím vyšší je jeho obsah antioxidantů.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

WHO doporučuje omezit příjem cukru

Zpráva WHO trvá na doporučení omezit konzumaci cukru na maximálně 10% denního příjmu kalorií. „WHO je přesvědčena, že poznatky, ze …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Soda na žaludek

Už jste možná slyšeli více než jednou, že kola dokáže pomoci při zkaženém žaludku. Neexistuje však žádný důkaz, že tento domácí …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Bohatá řecká strava

Chcete žít déle? Přestěhujte se do Řecka. Anebo, pokud se vám líbí tam, kde jste, přejděte na tradiční středozemní stravu. Nedávná …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kalorie zhoršují pálení žáhy

Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim však …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jíst či nejíst? Někdo raději rezignuje.

Potraviny, které jsou v tomto roce hity na „zdravotním trhu“, se mohou příští rok propadnout mezi zavrženíhodné. Příkladem může …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tzv. sójové nápoje na českém trhu

Na českém trhu jsou pod označením tzv. sójové nápoje prodávány i produkty, které sójovým nápojem vlastně nejsou. Přestože několik …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Snídaně je lepší

Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné konzumenty snídaně …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
112 13 14 15 16 17