Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Daň na tučná jídla?

Britská lékařská společnost (British Medical Association) navrhla, aby byla na tučné potraviny, jako jsou např. sušenky a některé …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Britové jsou nejmlsnějším národem v Evropě

Podle výsledků studie vypracované společností Datamonitor se mohou Britové honosit tím, že jsou národem, který je v Evropě nejvíce …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Vysoké oktanové číslo

Máte rádi příslušné druhy zeleniny a ovoce, ale vadí vám, ehm, nadbytečná tvorba plynů, která jejich konzumaci doprovází? Začněte …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Olivový olej působí protizánětlivě

Jedna složka nacházející se v panenském (za studena lisovaném) olivovém oleji brání aktivitě COX-1 a COX-2 enzymů a tím působí …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Dávejte si pozor na příjem tuků.

Vyhýbejte se obezitě zlepšením svých stravovacích návyků a věnováním se pravidelné fyzické aktivitě. Omezte, anebo nejlépe zcela …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Skvělým trikem je velikost porcí

Vědci z Cornellské univerzity a z University of Illinois si položili otázku: „Hrají při příjmu potravy roli vizuální vodítka?“ Aby …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Změny oleje

Vystavení vzduchu, slunečnímu svitu a teplotě může způsobit, že jídelní oleje žluknou. Abychom tomu zabránili, měli bychom je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Astmatikům pomáhají jablka

Vědecký tým dr. Seifa O. Shaheena z King’s College v Londýně a u University of Southampton zkoumal u téměř 1 500 dospělých Britů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Mnozí středoškoláci trpí poruchou příjmu potravy

Vědecký tým z Children s Hospital v Bostonu vyhodnocoval 5 740 z celkem 35 000 dotazníků obdržených od studentů 152 středních škol …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli

Podle představitelů WHO (Světové zdravotnické organizace) by mohly kroky vlád jednotlivých zemí zaměřené na snížení množství soli …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
111 12 13 14 15 16 17