Středomořská strava snižuje riziko srdečních onemocnění v Indii
Studie vypracovaná v Indii naznačuje, že středomořská strava bohatá na ovoce, zeleninu, ořechy, celozrnné obiloviny a některé …
Studie vypracovaná v Indii naznačuje, že středomořská strava bohatá na ovoce, zeleninu, ořechy, celozrnné obiloviny a některé …
Samozřejmě, protože výživa úzce souvisí s výkonností imunitního systému. Odolnost organismu snižují: mastná jídla a příliš mnoho …
Britská ministryně zdravotnictví uvedla, že přestože někteří prodejci a výrobci potravin snižují množství soli ve svých …
Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je situace, která …
Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež příjem …
Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků studie, …
Přestože omezování tuků ve stravě je jistě vhodné pro dospělé, American Heart Association doporučuje, aby se tuky neomezovaly u …
Přejídání se, nadměrný příjem jednoduchých (sladkých) cukrů, konzumace luštěnin a zelí, kombinace koncentrovaných bílkovin a cukrů …
Peter Vestergaard z Aarhus University Hospital se spolu s kolegy zabýval případy 2 149 lidí diagnostikovaných s mentální anorexií, …
Čím více ryb sníte, tím pomaleji vám bude bušit srdce. Tento nový poznatek zřejmě aspoň částečně ozřejmuje fakt, proč se zdá, že …