Vegetariánství a děti
V dnešní době se zvyšuje počet mladých lidí, kteří ze své stravy vylučují maso a stávají se vegetariány, a to z důvodů …
V dnešní době se zvyšuje počet mladých lidí, kteří ze své stravy vylučují maso a stávají se vegetariány, a to z důvodů …
Již dříve jsem zkoumal, jak můžeme přidáním borůvek do jídla potlačit škodlivé účinky pokrmů s vysokým glykemickým indexem; kolik …
V jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů The Lancet byla na začátku srpna publikována rozsáhlá epidemiologická studie a …
V roce 1920 výzkumný pracovník na Johns Hopkins University oznámil řadu případů, kdy vynecháním vajec, masa a mléka ze stravy …
Francouzští vědci několik let studovali chování více než stovky tisíc dospělých lidí. Zjistili, že konzumace vysoce zpracovaných …
Mezi dvě nejvýraznější stravovací rizika vedoucí k úmrtí a invaliditě po celém světě patří nedostatečná konzumace ovoce a vysoká …
Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l. …
V 80. letech minulého století se začaly objevovat kontroverzní polemiky ohledně negativních neurologických účinků aspartamu. …
Dnes je velmi populární jezení pěti či šesti menších jídel denně, v protikladu ke třem větším jídlům. Tato představa vychází z …
Jsou biopotraviny bezpečnější nebo zdravější než jejich konvenční alternativy? To jsou dvě samostatné otázky. Někteří spotřebitelé …