Hřebíček - pro zuby i proti migréně
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.
Kdo se tváří kysele, možná proti nám nic nemá, jen je opravdu trochu kyselý. Možná by mu pomohly právě hrušky, protože ty jsou …
Ne nadarmo naši předkové dávali před Vánocemi naklíčit hrách. Říkali tomu pučálka. Napučený hrášek obsahuje spoustu vitaminu C a …
Kdyby vám někdo nabízel semínka či sazeničky zvláštního druhu tykve – dýně hokkaidó – neodmítejte. Pěstuje se stejně jednoduše …
Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné …
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
Fazole řadíme k luštěninám. Luštěniny jsou velice výživné. Obsahují hodně sacharidů, vitaminy B, minerály jako je fosfor, hořčík, …
Dýně možná nemáte rádi, protože jsme je znávali jen v podobně dost odpudivého kompotu, který se připravoval za pomoci octa a …
Jak už název napovídá, dobromysl navozuje dobrou mysl. Má spoustu dalších názvů, většina z nich je lichotivých. Někde jí říkají …
„Babičko, co je to za polívku? Čočková? Tak takhle umazanou polívku já nejím!“ řekl rezolutně Kuba, tehdy čtyřletý vnuk mé …