Strava | Prameny zdraví

Strava

Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům

„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to nechutnalo, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Stovky jídelen nabízejí biopokrmy

V Dánsku funguje více než 700 jídelen, které jsou certifikovány jako „bio“. Znamená to, že nabízejí pokrmy připravené z …

Rubrika: BIO | Typ článku: Studie

Jahody - rostlinné antibiotikum, proti dně a revmatismu

V pohádce O dvanácti měsíčkách zlá macecha vyslala Marušku pro jahody v zimě. Jasně, sledovala jediný cíl – zbavit se Marušky.

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Šéfkuchaři vyhledávají jídlo z blízka

Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu

Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Jablko, vyčistí tělo, dodá vitaminy

Jablko si může dovolit snad každý. Obsahuje pektiny, tedy vlákninu, která výborně čistí střeva. Poskytne nám služby jako adsorpční …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Chřest - jako afrodiziakum, i na očistu ledvin

Když se řekne chřest, jako by se ozvalo: afrodiziakum. Snad proto, že chřest čili špargl je bohatý na vitamin E, který leccos …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Chia - semínka plná minerálů i omega 3

Čti čija. Semínka šalvěje hispánské se stávají celosvětovým hitem. To pro svůj obsah hodnotných živin i pro to, že mají bobtnavý …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Biopotraviny čistí tělo

Nová studie ukázala, že týdenní přechod na stravu z biopotravin snižuje hladinu pesticidů v těle o 90 procent.

Rubrika: BIO | Typ článku: Studie

Výrazné rozdíly mezi bio a konvenčními potravinami

Výsledky nejnovější studie ukázaly, že ekologicky pěstované rostliny (a z nich vyrobené potraviny) mají až o 60 % více některých …

Rubrika: BIO | Typ článku: Články
1 2 3 4 5 6111