Strava | Prameny zdraví

Strava

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Mají Kaliforňané místo mozku tofu?

Vysoká spotřeba potravin na bázi sóji, např. tofu, se pokládá za ochranný faktor proti vzniku rakoviny. Kalifornští výzkumníci …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Kalorie zhoršují pálení žáhy

Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim však …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jíst či nejíst? Někdo raději rezignuje.

Potraviny, které jsou v tomto roce hity na „zdravotním trhu“, se mohou příští rok propadnout mezi zavrženíhodné. Příkladem může …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Oblíbenost vegetariánství

Statistiky u nás potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství. Podle výsledků agentury Sofres-Factum se v České republice …

Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie

Tzv. sójové nápoje na českém trhu

Na českém trhu jsou pod označením tzv. sójové nápoje prodávány i produkty, které sójovým nápojem vlastně nejsou. Přestože několik …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Mléko jako viník nemocí u Britů

Dvoučlenný britský manželský vědecký tým poukazuje na mléko jako na příčinu chronické únavy, artritidy a střevních problémů u …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Snídaně je lepší

Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné konzumenty snídaně …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tučné srdci neškodí?

Dr. Glew z University of New Mexico odebíral s kolegy v rámci nové studie krevní vzorky u 121 mužů a žen z afrického nomádského …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Celozrnné potraviny

Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal různých …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články