Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice. …
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice. …
Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně …
Asi 80 procent případů mozkové mrtvice je výsledkem ucpání mozkové cévy. V prosinci 2010 zveřejnil časopis Stroke výsledky studie, …
Britští vědci zjistili, že pokles teploty o jeden stupeň zvýší relativní riziko infarktu o 2 %. Tyto poznatky jsou založeny na …
Dyslipidémie (nezdravé hladiny celkového cholesterolu i jeho frakcí) vede k onemocnění koronárních cév u osob středního a vyššího …
Ukázalo se, že dvě poměrně jednoduchá měření, poslouží jako velmi dobrý podklad pro stanovení rizika onemocnění srdce. Jedním z …
Diagnózu „žilní trombóza" ročně slyší až 20 000 Čechů. Nárůst výskytu cévních onemocnění má paradoxně na svědomí komfortní životní …
Data ze studie NHANES odhalují, že během minulých dvou desetiletí se mezi ženami ve věkové skupině 45-54 let ztrojnásobilo riziko …
Skotští vědci sledovali po dobu osmi let téměř jedenáct tisíc dospělých. Studovali souvislosti mezi zdravím ústní dutiny a rizikem …
Se samotou není radno si zahrávat. Když vědci z University of Pittsburgh studovali tuto otázku, zjistili, že samota byla spojena …