Srdce a cévy | Prameny zdraví

Srdce a cévy

Zdravý životní styl dokáže o 80% snížit riziko nemocí srdce

Dr. Frank B. Hu z Harvard University prezentoval nejnovější výsledky velké studie na 84 000 zdravotních sestrách. Ženy s …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Triglyceridy souvisejí s mozkovou mrtvicí

V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Východ se blíží Západu - srdce trpí

Západní vlivy na čínskou stravu - jmenovitě více masa a mléčných výrobků, méně zeleniny a méně zeleného čaje - zvyšují riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Pomerančová šťáva zvyšuje „hodný“ cholesterol

Tým vědeckých pracovníků University of Western Ontario nechal 16 mužů a 9 žen s vysokou hladinou cholesterolu (od 5,5 mmol/l do …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Srdeční onemocnění začíná už v dětství

Studie transplantovaných srdcí od dětských dárců ve věku třináct až devatenáct let ukázala, že asi v jednom případě ze šesti byla …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Plešatost u mužů a nemoci srdce

Vědci zkoumali 22071 lékařů starších čtyřiceti let, aby zjistili, jaký je vztah mezi plešatostí a rizikem srdečního onemocnění. Po …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Spotřebou ovoce a zeleniny proti mrtvici

Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
117 18 19 20