Riziko infarktu stoupá po neobvykle bohatém jídle | Prameny zdraví

Riziko infarktu stoupá po neobvykle bohatém jídle

Dr. Lopez-Jimenez z University of Miami spolu s kolegy vyzpovídal téměř 2 000 pacientů hospitalizovaných s infarktem myokardu. Zjistil, že den, kdy došlo k infarktu, byl mnohdy i dnem, kdy pacient snědl v porovnání se dny předešlými, větší jídlo.

Riziko infarktu stoupá po neobvykle bohatém jídle

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

„Konzumace neobvykle velkého jídla zvyšovala riziko srdečního záchvatu čtyřikrát,“ uvedl dr. Lopez-Jimenez. Jednu hodinu po jídle bylo riziko dokonce desetkrát vyšší než normálně. Asi tři hodiny po jídle klesalo riziko k normálu. Zkonzumování tučného jídla vede mj. ke zvýšení hladiny hormonů, srážlivých faktorů v krvi a krevního cukru.

Počet přečtení: 3 029 Datum: 1. 1. 1970