Rakovina | Prameny zdraví

Rakovina

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Špenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva

Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Strava a riziko rakoviny štítné žlázy

Výsledky této studie naznačují roli stravy v riziku rakoviny štítné žlázy. 246 pacientů s rakovinou štítné žlázy a 440 kontrolních …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Zelenina, ovoce a riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku

Uruguay má velmi vysoký výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku. Studie zjistila, že čím vyšší celková spotřeba zeleniny, čím …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
121 22 23 24