Rakovina | Prameny zdraví

Rakovina

Strava a redukce stresu zpomaluje růst nádorů prostaty

Výsledky malé studie naznačují, že strava s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem vlákniny spolu s redukcí stresu dokáží zpomalit …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Betakaroten snižuje riziko rakoviny prostaty

V největší studii svého druhu (na 3643 lékařích, z nichž 631 bylo diagnostikováno s rakovinou prostaty a 808 s jiným druhem …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Maso, tuky zvyšují riziko rakoviny lymfatického systému

Dr. Shumin Zhang s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu analyzovali data pocházející ze čtrnáctiletého sledování 88 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Voda a pohyb proti rakovině u mužů

Ti muži, kteří pili nejvíce vody, měli o 92% nižší riziko rakoviny konečníku než ti, kteří pili méně vody - takové jsou poznatky …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Spotřeba masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu

Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsou souvisí spotřeba tmavého masa a saturovaných tuků. Studie, která zahrnovala 352 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Riziko Non-Hodgkinova lymfomu u starších žen

Výskyt Non-Hodgkinova lymfomu se za poslední dvě desetiletí zvýšil asi o 75%. Studie na 35 000 ženách ve věku 55 až 69 let …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Brokolicové klíčky při prevenci rakoviny

Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů rakoviny. …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Celozrnné obiloviny a rakovina

Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Špenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva

Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
120 21 22 23 24