Přílohy | Prameny zdraví

Přílohy

Pikantní omáčka na polentu (neochucenou)

Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody smažíme 5 minut 1 velkou nakrájenou cibuli a 2 utřené stroužky česneku. Přidáme 125 g …

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Rýže natural

1 šálek přebrané a propláchnuté rýže zalijeme 2 šálky vařící vody, osolíme a vaříme, až se vsákne všechna voda. Pak dáme dojít do …

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Bulgur

Vypadá velmi podobně jako kuskus, ale je vyroben drcením obilného zrna. Příprava je prakticky totožná jako u kuskusu, jen bulgur …

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Majonéza ze slunečnicových semínek

Slunečnicová semínka nasucho mixujeme v dobrém mixéru. Pak postupně po malých dávkách přidáváme horkou vodu až získáme hustý krém. …

Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty

Rýže natural

rýže natural 2 š (1 š = 2 dl), sůl 1 čl, cibule 1 menší, bobkový list 1–2 ks, olej slunečnicový 2 pl, voda 4 š

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Smetana z kešu oříšků

Dvě hrsti oříšků rozmixujeme nejprve na sucho a pak postupně přidáváme po troškách vodu do požadované hustoty smetany nebo mléka. …

Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty

Sójová smetana

voda 2 dl, kukuřičný škrob 4 pl, olej 4 pl, šťáva z citrónu 1/2 ks, sůl asi 1 čl, cukr 1–3 čl (podle chuti), sójové mléko 1 š …

Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty

Pšeničný bulgur

cibule 1 větší, olej 1 pl, pšeničný bulgur 1,5 š (1 š = 1,4 dl), solčanka 1 čl, sůl 1 čl, voda vařící 4 š, česnekový prášek 1/2 čl

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Jáhly dušené

jáhly 4 š (1 š = 1,4 dl), voda 7 š, solčanka 1 čl, sůl 1 čl, hřebíček několik ks, olej 1 pl

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Žampiónová omáčka na těstoviny

Asi 10 větších žampiónů nakrájíme na plátky, podlijeme nepatrně vodou a podusíme asi 10 minut. Přidáme 2 prolisované stroužky …

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty
1 2 3 4 5 611