Tsampa, tradiční tibetský pokrm v české kuchyni
Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou …
Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou …
Vědci z Andersonova centra pro výzkum rakoviny v Texasu zkoumali účinky kurkumy in vitro proti sedmi různým lidským rakovinným …
Rozličné druhy zeleniny mohou být prostředkem, jak předcházet různým druhům rakoviny – někdy dokonce v jednom a témže orgánu.
Začátkem června 2016 byla publikována dosud nejrozsáhlejší epidemiologická studie, která zkoumala vliv konzumace různých druhů …
Řekli byste, že pocházejí z Číny? Ani mi to nepřijde, považuji je za domácí. Meruňka je sice peckovice, ale není to žádná pecka …
Dám vám jednoduchou radu: když vybíráte zdravé potraviny, používejte své smysly. K pestrobarevným plodům vystaveným v supermarketu …
Analýza výsledků dvanácti klinických studií s celkem 450 účastníky s cukrovkou 2. typu přinesla poznatek, že konzumace asi 50 …
Amo, amare… Tohle latinské slovo znamená milovat, míti rád. I vy si možná oblíbíte amarant čili laskavec, což je přímo zázračně …
Když jsem učil studenty medicíny na Tufts University, měl jsem jednou přednášku o úžasné nové terapii jménem „ecilo korb“, hovořil …
Luštěniny mají zvláštní postavení – jsou bohatým zdrojem bílkovin, železa a zinku, jak byste očekávali od bílkovinných zdrojů …