Potraviny | Prameny zdraví

Potraviny

Aloe vera

Již 1 750 let př. Kr. používali Egypťané aloe vera na kožní infekce. Je známo, že v 1. století n.l. užívali aloe Řekové aloe k …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Máta

Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka, …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Jablko, král mezi ovocem

Jablka byla kdysi oblíbeným ovocem starověkých Řeků i Římanů. Jabloně původně rostly ve východní Evropě a v jihozápadní Asii. Nyní …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Zhoršují mléčné výrobky akné?

Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám velmi ráda mléko a mléčné výrobky. Četla jsem, že v mléku se ale nacházejí bílkoviny, které …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Vaříme řepu, mrkev, brambory…

Červená řepa by měla být opravdu červená a měla by chutnat sladce. Dá se jíst i její nať, která má jemnou chuť. Červenou řepu …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?

Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných umělých …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

S fytoterapií proti migréně

Mnoho léků, které nabízí farmaceutický průmysl, obsahuje účinné látky z léčivých rostlin. Tyto látky lze však získat i přímo. …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?

Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam, …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Náhradní sladidla

Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z určitých …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy
110 11 12 13 14 15 1655