Pečené brambory | Prameny zdraví

Pečené brambory

6 očištěných středně velkých brambor (můžete použít brambory na salát,ale nepoužívejte brambory na pečení, které se budou rozpadat a připékat k povrchu pečícího plechu)

Pečené brambory

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Předehřejte troubu na 190 stupňů. Nakrájejte brambory na kolečka o tloušťce jednoho centimetru a klaďte je na pečící plech (nemusíte jej potírat olejem). Brambory pečte při 190 stupních 40 minut, pak plech vyjmete z trouby, brambory obraťte, vraťte je do trouby a pečte dalších 10–15 minut. Až budou hotové, budou zlatavě hnědé.

Před prvním obracením nechte brambory několik minut ležet. Snadněji se vám budou obracet. Poté je vraťte do trouby na posledních 10–15 minut pečení. Jedná se o pokrm, který ocení všichni milovníci brambor ve vaší rodině. Podávejte je s domácím kečupem, vlastnoručně připravenou omáčkou anebo jen tak. Pro změnu je můžete třeba nakrájet jako pomfrity a péct je v troubě 30 minut, 15 minut z každé strany.

Počet přečtení: 4 500 Datum: 18. 1. 2009