Maliny
Malinová kůra (1-1,5 kg malin denně po dobu 3-5 dnů) je velmi účinná při zácpě, jaterních a ledvinových onemocněních, hemeroidech …
Malinová kůra (1-1,5 kg malin denně po dobu 3-5 dnů) je velmi účinná při zácpě, jaterních a ledvinových onemocněních, hemeroidech …
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických onemocnění a …
Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.
Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř neustále v různé …
Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce uchovalo barvu …
Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem vitamínu …
Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x denně po dobu …
Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus. Syrová …
Jejich původním domovem je Čína, Mongolsko a Střední Asie. U nás se jim daří na teplých svazích. Snadno trpí mrtvicí - odumíráním …
Malinami si člověk vylepšoval jídelníček už pradávna, přesto se v našich zahrádkách začaly pěstovat až v 16. století. Kulturní …