Ovoce | Prameny zdraví

Ovoce

Jahody

Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických onemocnění a …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách

Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Četla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?

Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř neustále v různé …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Slyšela jsem, že sušené ovoce je sířené a přeslazené? Je tedy zdravé?

Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce uchovalo barvu …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Broskve

Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem vitamínu …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablečné pyré

Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x denně po dobu …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablko

Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus. Syrová …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Meruňky

Jejich původním domovem je Čína, Mongolsko a Střední Asie. U nás se jim daří na teplých svazích. Snadno trpí mrtvicí - odumíráním …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Pusa jako malina ...

Malinami si člověk vylepšoval jídelníček už pradávna, přesto se v našich zahrádkách začaly pěstovat až v 16. století. Kulturní …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Ananas

Ananasové plantáže najdeme ve všech tropických oblastech zeměkoule. Má velice chutné plodenství s vysokým obsahem vitamínu B1 a …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
14 5 6 7 8