Ovoce | Prameny zdraví

Ovoce

Guava

Díky obsahu vitaminu C (184 mg/100) g se guava řadí k druhům ovoce, které jsou na tento vitamín nejbohatší. Více ho má pouze …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Citron

Citron vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Maracuja

Všechny druhy rodu Passiflora, které dávají jedlé plody, jsou velmi aromatické a mají kyselou chuť. Nejrozšířenější a …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Fíky

Fíky jsou bohaté na sacharidy, kterých obsahují až 16 % své hmotnosti. Většinu z nich tvoří monosacharidy neboli jednoduché cukry …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Datle

Pouštní arabové považují datlovou palmu za zdroj života. Poskytuje výživné plody a po naříznutí kmene dává sladký nápoj. Je také …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Papája

Papája obsahuje 89 % vody, což je přibližně stejné množství jako v melounu (92 %). Proto jí někteří lidé říkají tropický meloun. …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Olivy

Olivovník je strom, který patří k charakteristickým rysům Středomoří. Jeho plody a olej tvoří součást lidské stravy od nepaměti. …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Ananas

Podle historických pramenů v roce 1493 nabídli obyvatelé ostrova Guadeloupe v Antilách ananas Kryštofu Kolumbovi, který jej …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kdoule

Těm, kteří kdouli neznají, by mohla připomínat hrušku, ale po prvním kousnutí by zjistili, jak velice se mýlili; kdoule je totiž …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Karamabola

Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled není …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5 6 7 8