Ovoce | Prameny zdraví

Ovoce

Olivy

Olivovník je strom, který patří k charakteristickým rysům Středomoří. Jeho plody a olej tvoří součást lidské stravy od nepaměti. …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Ananas

Podle historických pramenů v roce 1493 nabídli obyvatelé ostrova Guadeloupe v Antilách ananas Kryštofu Kolumbovi, který jej …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kdoule

Těm, kteří kdouli neznají, by mohla připomínat hrušku, ale po prvním kousnutí by zjistili, jak velice se mýlili; kdoule je totiž …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Karamabola

Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled není …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kaki

Jelikož plody svojí barvou, která je oranžová nebo jasně červená, připomínají plameny ohně, jsou odborně nazývány Diospyros, tedy …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablko

Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými druhy. Více …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Slívy

Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné látky, které …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Granátové jablko

Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Vodní meloun

Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky této …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Žlutý meloun

Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná zmrzlina …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5 6 7