Guava
Díky obsahu vitaminu C (184 mg/100) g se guava řadí k druhům ovoce, které jsou na tento vitamín nejbohatší. Více ho má pouze …
Díky obsahu vitaminu C (184 mg/100) g se guava řadí k druhům ovoce, které jsou na tento vitamín nejbohatší. Více ho má pouze …
Citron vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska …
Všechny druhy rodu Passiflora, které dávají jedlé plody, jsou velmi aromatické a mají kyselou chuť. Nejrozšířenější a …
Fíky jsou bohaté na sacharidy, kterých obsahují až 16 % své hmotnosti. Většinu z nich tvoří monosacharidy neboli jednoduché cukry …
Pouštní arabové považují datlovou palmu za zdroj života. Poskytuje výživné plody a po naříznutí kmene dává sladký nápoj. Je také …
Papája obsahuje 89 % vody, což je přibližně stejné množství jako v melounu (92 %). Proto jí někteří lidé říkají tropický meloun. …
Olivovník je strom, který patří k charakteristickým rysům Středomoří. Jeho plody a olej tvoří součást lidské stravy od nepaměti. …
Podle historických pramenů v roce 1493 nabídli obyvatelé ostrova Guadeloupe v Antilách ananas Kryštofu Kolumbovi, který jej …
Těm, kteří kdouli neznají, by mohla připomínat hrušku, ale po prvním kousnutí by zjistili, jak velice se mýlili; kdoule je totiž …
Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled není …