Ovoce | Prameny zdraví

Ovoce

Čerimoja

Není lehké popsat chuť čerimoji: někomu připomíná jahodu, jinému ananas a dalšímu hrušku nebo banán. Tento druh ovoce roste …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Banány

Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Důvod, proč si je oblíbili lidé všech pěti světadílů, může být ten, …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Broskev

Jako první začali broskve pěstovat Číňané. Z Číny se několik staletí před narozením Krista dostaly do Persie (Íránu) a následně se …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hroznové víno

Hroznové víno je po pomerančích druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Je velká škoda, že místo aby se většina sklizně snědla …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Grapefruit

Existují různé druhy grapefruitů se žlutou, oranžovou a růžovou dužinou. Poslední dva obsahují nezvykle mnoho karotenoidů, které …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jahody

Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně. Také podíl …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Avokádo

Avokádo je plodem hruškovice amerického, stále zeleného stromu, který dorůstá výšky 16 metrů. V porovnání s jiným čerstvým ovocem …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hruška

Třebaže je hruška diuretikum a zabraňuje hypertenzi, je to i velmi chutné ovoce, které dokáže zahnat žízeň lépe než zmrzlina. …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Guava

Díky obsahu vitaminu C (184 mg/100) g se guava řadí k druhům ovoce, které jsou na tento vitamín nejbohatší. Více ho má pouze …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Citron

Citron vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5 68