Ovoce | Prameny zdraví

Ovoce

Datle jsou nejen dobré pro čilost, ale i pro dobrý spánek

Datle – ideální «konzerva» na cesty nebo do školy ve zkouškovém období. Doplní energii lépe než bonbon, nabídne cukry a současně …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kiwi a astma

Skutečnost, že astma je nejen alergickým, ale především chronickým zánětlivým onemocněním, je známá již poměrně dlouho, a je …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Mango obsahuje největší ovocný zdroj vitamínu A

Mango jsem dlouhá léta znala jen z orientálních pohádek. Později z vyprávění malíře Libora Vojkůvky, svérázného vypravěče a …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Maliny pomáhají při chudokrevnosti, šerosleposti

Nabízím vám draslík, fosfor, germanium, jód, křemík, kyslík, sodík, zinek, železo… Chcete? Nejspíš jste se zděsili: Co asi tak s …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablko, král mezi ovocem

Jablka byla kdysi oblíbeným ovocem starověkých Řeků i Římanů. Jabloně původně rostly ve východní Evropě a v jihozápadní Asii. Nyní …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Meruňky

Meruňka je jedním z nejrozšířenějších stromů na světě. Pochází ze Severní Číny, kde stále planě roste. Na zpáteční cestě …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Čerimoja

Není lehké popsat chuť čerimoji: někomu připomíná jahodu, jinému ananas a dalšímu hrušku nebo banán. Tento druh ovoce roste …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Banány

Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Důvod, proč si je oblíbili lidé všech pěti světadílů, může být ten, …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Broskev

Jako první začali broskve pěstovat Číňané. Z Číny se několik staletí před narozením Krista dostaly do Persie (Íránu) a následně se …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hroznové víno

Hroznové víno je po pomerančích druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Je velká škoda, že místo aby se většina sklizně snědla …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 57