Obilniny | Prameny zdraví

Obilniny

Chcete zesílet? Jezte jáhly!

Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či rekonvalescenty. …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kuskus

Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny. Použití je …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Bulgur

Je polotovar připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo v zemích Blízkého Východu.

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Amarant

Amarant je semeno rostliny (obilovina), z něhož se mele mouka. Je bohatý na bílkoviny, železo a vápník a pro posílení imunitního …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Co je třeba jíst ráno, abychom potom vydrželi psychickou zátěž ve škole?

Obiloviny jsou podle mého názoru vynikajícím zdrojem trvalé energie a obsahují také vitamíny skupiny B, které potřebují nervové …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře

Celozrná rýže

Ne každý si uvědomuje, jak velký rozdíl je mezi celozrnnou a bílou rafinovanou rýží. Každý, kdo se stará o kvalitu vlastní výživy, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Rýže

Rýže patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je jí známo asi dvacet druhů. Rýže je stará kulturní rostlina, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Ječmen

Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že začaly …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Bulgur

Je to polotovar vyráběný z obilí, u nás se dělá ze špaldy. Naklíčená zrna špaldy se usuší a nahrubo pomelou. Správný bulgur má po …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Kukuřice pochází z tropické Ameriky, pravděpodobně z území dnešního …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5 6