Obilniny | Prameny zdraví

Obilniny

Amarant

Amarant je semeno rostliny (obilovina), z něhož se mele mouka. Je bohatý na bílkoviny, železo a vápník a pro posílení imunitního …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Co je třeba jíst ráno, abychom potom vydrželi psychickou zátěž ve škole?

Obiloviny jsou podle mého názoru vynikajícím zdrojem trvalé energie a obsahují také vitamíny skupiny B, které potřebují nervové …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře

Celozrná rýže

Ne každý si uvědomuje, jak velký rozdíl je mezi celozrnnou a bílou rafinovanou rýží. Každý, kdo se stará o kvalitu vlastní výživy, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Rýže

Rýže patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je jí známo asi dvacet druhů. Rýže je stará kulturní rostlina, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Ječmen

Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že začaly …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Bulgur

Je to polotovar vyráběný z obilí, u nás se dělá ze špaldy. Naklíčená zrna špaldy se usuší a nahrubo pomelou. Správný bulgur má po …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Kukuřice pochází z tropické Ameriky, pravděpodobně z území dnešního …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Jáhly

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je známo asi 500 druhů. Proso seté pochází původně z Mongolska. Do …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pohanka

Tato vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina s léčebnými účinky má z hledisky lidské výživy velmi příznivé složení. Lehce …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5