Nemoci | Prameny zdraví

Nemoci

Fazole a hrách na srdce

Výsledky nové studie napovídají, že saturování stravy luštěninami, jako jsou fazole či hrách, dokáže snížit riziko srdečního …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Pokles venkovní teploty zvyšuje riziko infarktu

Možná, že máme nový důvod, proč se obávat nástupu chladného počasí - výsledky francouzské studie na 250 000 mužích ve věku od 25 …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Epidemie mozkové mrtvice

Stárnoucí populace lidí žijících v rozvojových zemích se stanou terčem skutečné „epidemie“ mozkové mrtvice, pokud tyto země …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Drůbež, ryby a rakovina tlustého střeva

Mnohé studie již dlouho dávají do souvislosti konzumaci červeného masa s rizikem rakoviny tlustého střeva. Nová studie, …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Výživa a rakovina

Rakovina vzniká zřejmě z jediné buňky, jejíž genetický kód byl poškozen. Když se tato buňka dělí, jsou defektní i buňky, které z …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Mrtvice a migrény

I když riziko mozkové mrtvice je u mladých žen relativně nízké, ženy, které často trpí migrénou, mají více než trojnásobné riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Výživa a artritida

Léčení artritidy stravou se stalo moderním již ve dvacátých letech tohoto století. Mnohé studie v posledních dvaceti letech …

Rubrika: Artritida | Typ článku: Články

Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak

Výsledky nové studie prokázaly, že nízkotučná strava s množstvím ovoce a zeleniny a nízkým obsahem soli dokáže velmi významně …

Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Rajčatový protlak pomáhá prostatě

Výzkumníci zjistili, že ti pacienti s rakovinou prostaty, kteří denně po dobu tří týdnů konzumovali špagety s rajčatovým …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

„Středozemní“ dieta snižuje riziko onemocnění srdce

Podle francouzských výzkumníků dokáže středomořská strava - bohatá na zeleninu, ovoce, zrniny, fazole a ryby - snížit riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie