Nemoci
Brukvovita zelenina se počítá
Studie zahrnující 50 000 Afroameričanek ukázala, že účastnice, které si dopřávaly dvě a více porcí zelené zeleniny denně...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieReflux jícnu a rakovina
Reflux jícnu se projevuje pálením žáhy a návratem nestrávené potravy vzhůru jícnem. Chronické záněty způsobené refluxem...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: StudieJahodové opojení
Rakovina jícnu spolu s rakovinou slinivky jsou nejsmrtelnějšími diagnózami. Procento přežití v době pěti let od diagnózy je...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieTo nejlepší pro dědečka
Na základě dat z výzkumu Harvardovy univerzity zabývajícího se progresí rakoviny prostaty a úmrtností jsou zřejmě hlavními...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieRakovina prsu a dostatek vlákniny
Výzkumníci z Yaleovy univerzity a dalších pracovišť zjistili, že ženám před menopauzou, které jedí více než šest gramů...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieÚmrtí z přejídání
Po celém světě se v roce 1900 nejvíce umíralo na podvýživu, například na průjmová onemocnění u špatně živených dětí, ale...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieKonzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku
Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vysoký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: StudieRafinované a smažené potraviny a onemocnění střev
Mnoho lidí trpí některým typem zánětlivého střevního onemocnění, např. syndromem dráždivého tračníku (IBD).Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: StudieLuštěniny jako prevence před rakovinou
Výzkumníci zjistili, že premenopauzální ženy, které konzumují kolem 6 gramů rozpustné vlákniny denně (tedy přibližně jeden...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudiePrevence šedého zákalu stravou?
Nejčastější příčinou slepoty a ztráty zraku je šedý zákal (katarakta), jehož operace patří mezi nejčastější chirurgické...Rubrika: Poruchy zraku | Typ článku: Články