Kdo vydrží, ten vyhraje
Již dlouho se ví, že příliš mnoho tuku ve stravě, a zvláště příliš mnoho nejškodlivějších druhů tuků, může způsobit rozvoj …
Již dlouho se ví, že příliš mnoho tuku ve stravě, a zvláště příliš mnoho nejškodlivějších druhů tuků, může způsobit rozvoj …
Podle výsledků studie z nedávné doby přispívá piti šťávy z růžového hroznového vína ke zdravější funkci srdce přinejmenším dvěma …
Zatímco předešlé studie se soustředily na přínos konzumace česneku pro srdce a snižování hladiny cholesterolu, výsledky nové …
Dr. Frank B. Hu z Harvard University prezentoval nejnovější výsledky velké studie na 84 000 zdravotních sestrách. Ženy s …
V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové …
Západní vlivy na čínskou stravu - jmenovitě více masa a mléčných výrobků, méně zeleniny a méně zeleného čaje - zvyšují riziko …
Tým vědeckých pracovníků University of Western Ontario nechal 16 mužů a 9 žen s vysokou hladinou cholesterolu (od 5,5 mmol/l do …
Studie transplantovaných srdcí od dětských dárců ve věku třináct až devatenáct let ukázala, že asi v jednom případě ze šesti byla …
Vědci zkoumali 22071 lékařů starších čtyřiceti let, aby zjistili, jaký je vztah mezi plešatostí a rizikem srdečního onemocnění. Po …
Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …