Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Prameny zdraví

Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané

Jáhlové krokety

Proprané jáhly vaříme asi 20 minut se špetkou soli ve vodě (v poměru 1:2). Přidáme nastrouhanou mrkev, košťál z brokolice a pórek. …

Polenta a la Knedlíky s vajíčkem

Jeden sáček mrazeného hrášku podusíme. Dva koupené polentové knedlíky (nebo zbytek doma vařené polenty) nakrájíme na drobné …

Palačinky s hrachovou náplní

Náplň: Na lžíci olivového oleje s vodou osmažíme 1 nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku, přidáme lžičku …

Lasagne

220–330 g lasagní (neuvařených), omáčka na špagety (připravte podle dříve uvedeného receptu), 4 šálky nasekaného čerstvého …

Pizza

1 1/2 šálku omáčky na pizzu, 1 velký předem připravený korpus na pizzuVrchní vrstva: svazek zelených cibulek, nakrájených, …

Čínské nudle se zeleninou

450 g celozrnných pšeničných špaget nebo pohankových nudlí, 4-6 sušených hub (šitake), 6 zelených cibulek, nakrájených, 1 pl …

Nudlové hašé s tofu a olivami

1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku …

Kuskusový nářez se špenátem

1 pl slunečnicového oleje, 2 cibule, 4 pl vody, 1-2 kostky čerstvého droždí, 10 š vody (1 š = 1,4 dcl), 1 pl sójové omáčky shoyou, …

14 5 6 7