Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Prameny zdraví

Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané

Pizza

Z 1/2 sáčku sušeného droždí (nebo 1/2 kostičky), 300 ml vody, 500 g CZ pšeničné mouky, 2 pl olivového oleje (nebo 2 pl sójové …

Zapékaná kolínka se zelím a olivami

celozrnná kolínka 500 g, olej 2 PL , cibule nakrájená 2 ks, bílé zelí 1,5 kg nastrouhat nadrobno, kmín 2 čl, solčanka 2–3 čl, …

Těstoviny s bylinkovou omáčkou

V pánvi smícháme jemně mleté vlašské ořechy (250g ), 5 prolisovaných stroužků česneku a 450 ml sójového mléka a vaříme asi 10 …

Špaldové kernoto (krupoto) s tykví

olej slunečnicový 1 pl, cibule větší 1 ks, kopr sušený 2 čl, tykev nastrouhaná 500 g, kečup (rajčatový protlak) 2–3 pl, solčanka 1 …

Slané tyčinky

Z 500 g celozrnné mouky, 150 g rostlinného tuku Provamel, 300 ml sodovky a trošky soli vypracujeme těsto. Vyválíme placku, kterou …

Špaldové kernoto

cibule 1 ks, olej slunečnicový 1 pl, solčanka 1 čl, sůl 1/3 čl, špaldové kernoto 1,5 š (1 š = 1,4 dl), voda 4 š, česnek 2–3 …

Chlupaté bramborové knedlíky

Stejný počet CZ rohlíků a velkých brambor. Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme najemno. Smícháme, trošku osolíme a …

Polenta

Za stálého míchání uvaříme kaši z hrubé kukuřičné mouky a vlijeme ji na vymazaný plech na tloušťku asi 1 cm a necháme vychladnout …

Kuskus

Kuličky z pšeničné mouky – jde vlastně o jemnou těstovinu. Prodává se i v celozrnné podobě. Je to skvělé jídlo se snadnou …

Jáhlový nářez se „šunkou“

olej slunečnicový 2 pl, cibule 1 velká, sójový granulát„šunka“ 50 g, solčanka 1–2 čl, voda 1,25 litru, jáhly 250 g, bazalka 1 čl, …

1 2 3 4 5 6 7