Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Na počátku všeho bylo Slovo

Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh. (Jan 1‚1)
 

Stále více lidí věří tomu, že na počátku vesmíru byla velká rána, která dala do pohybu neskutečný počet náhodných procesů, na jejichž konci je život na naší planetě – a vlastně i my.

Jenže já tomu nevěřím. Jako technik vím, že dříve než něco vznikne, musí být plán – myšlenka. Proto je mi bližší pohled Bible, podle které „na počátku bylo Slovo“ (J 1‚1).

Slovo – to je informace. Slovo – to je plán. Projekt, který stál u zrodu vesmíru a také života, byl založen na existenci Slova, kterým je podle Bible samotný Bůh.

Nevím jak vám, ale mně je toto pojetí vzniku života bližší než to, které se musí spokojit s náhodou. Náhodou, která potřebuje miliardy let, abychom se mohli vůbec bavit o tom, že možnost takového počátku je „pravdě podobná“.

Na počátku byl Bůh a já mám spoustu otázek, které bych mu rád položil. Možná i proto jsem rád, že nejsem produktem náhody. Té se totiž na nic ptát nemohu. Vlastně mohu, ale byl bych blázen, kdybych si myslel, že mi odpoví.

Mám spoustu otázek. Na jednu z nich mi odpověděl dnešní biblický text: „Na počátku všeho bylo Slovo, byl Bůh!“

Bože, děkuji Ti, že mohu věřit tomu, že nejsem plodem náhody. Nenarodil jsem se jen proto, abych jednou zemřel. Jsem rád, že za mým vznikem stojí Slovo – myšlenka. Jsem rád, že i na počátku mého života jsi byl, Bože, Ty. Chci, abys zůstal součástí mého života dnes i každý další den.

Z knihy Vlastimila Fürsta Vydrž, stojí to za to! Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 2273
Datum: 1. 1. 2018
Jitřenka
duben 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Odebírat emailem