Jídla z obilnin | Prameny zdraví

Jídla z obilnin

Rýže ve slunečnicovém mléku

6 dl rýže natural, 3 čl soli, 3 dl slunečnicových semínek,3 l vody

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Rizoto s nádechem Asie

Na olivovém oleji osmažíme cibuli. Přidáme česnek, papriku a pórek a vše smažíme na středním ohni, až paprika změkne, asi tak 5 …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Opékané polentové trojhránky

150 g Polenta „1 min", 500 ml voda, 1pl olivový olej, 1 čl provensálských bylin, 1 čl würzl/sůl

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Zeleninový kuskus

½ šálku kuskusu, ¾ šálku vývaru, 2 pol. lžíce olivového oleje, 3 mladé cibulky, nadrobno nakrájené, ½ šálku póru, nadrobno …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Polentový knedlík

Připravíme doma např. z polenty BIO nebo z kukuřičné krupice. V tomto případě však počítejte s delší dobou vaření a s nutností …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Jáhlový nákyp se zeleninou

150 g jáhel, 300 ml vody, 1 kostka würzlu, 500 g chřestu nebo řapíků mangoldu, 500 g špenátu nebo mangoldových listů, 150 g sójové …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Polenta podle šéfredaktora

2 koupené knedlíky polenty nakrájené na drobné kostičky, 1 uzené tofu na kostičky, 1 sáček mraženého hrášku, 2 velké cibule na …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Sójové krupoto

olej slunečnicový 2–3 pl, cibule 1 velká, solčanka 1–2 čl, sůl podle potřeby, kroupy ječné uvařené (viz recept) 4 š (1 š = 2 dl), …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Kuskus s fazolemi

pórek nakrájený 1 š (1 š = 2 dl), olej 1 pl, voda 5 pl, droždí francouzské sušené 3 pl, rajčatový protlak 2 pl, voda 1 š, solčanka …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Rýžové závitky v salátovém listu

rýže natural 330 g, voda 660 ml, solčanka 1 čl, sůl 1 čl, olej 1 pl

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
1 2 3 4 5 68