Indická polévka z červené čočky | Prameny zdraví

Indická polévka z červené čočky

150 g červené čočky loupané půlené, 100 g červené cibule na větší kostky, 100 g řapíkatého celeru na kostky, 50 g mrkve na kolečka, 1 větší brambora na kostky, 30 g rajčatového protlaku, 1 l zeleninového vývaru nebo vody, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kari, 50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného, 2 stroužky česneku, čerstvý koriandr jemně nasekaný, chilli paprička (nemusí být), 1 kostka zeleninového bujónu Würzl, mořská sůl

Indická polévka z červené čočky

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.

Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.

Polévku podávejte posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť přeje Petr Klíma, kuchař Country Life

Počet přečtení: 4 944 Datum: 17. 5. 2013