Filipínská polévka s tofu | Prameny zdraví

Filipínská polévka s tofu

250 g tofu, 1 cibule, 1,5 dl oleje, 350 g mražené kukuřice, sójová omáčka, maizena, 1 litr vody, sůl

Filipínská polévka s tofu

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Tofu nakrájíme na kostky, pokapeme sójovou omáčkou a necháme odležet. Kukuřici necháme rozmrazit a s trochou vody ji rozmixujeme do kašovita. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní rozmixovanou kukuřici, dolejeme vodou na požadovanou hustotu, posolíme, povaříme a podle vlastní úvahy zahustíme maizenou.

Servírujeme s kostkami tofu, které jsme osmahli na oleji. Ozdobíme petrželovou natí anebo pažitkou.

Z knihy Marka a Virginie Messinových Zdravo jesť, dlho žiť. Vydalo nakladatelství Motýl.

Počet přečtení: 3 070 Datum: 6. 11. 2020