Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole bílá máslová (měsícovitá), limské boby

Dováží se převážně z ostrova Madagaskar. Fazole jsou velké, zploštělé, mají ledvinovitý tvar a bílou barvu. Po uvaření získají měkkou, moučnatou konzistenci, neztrácejí však tvar. Mají jemnou chuť, kterou je možno kombinovat téměř se všemi druhy zeleniny.
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Encyklopedie

Používají se k přípravě různých polévek, salátů i nákypů. Z koření je k jejich přípravě nejvhodnější saturejka, petrželová nať, libeček, ale i rozmarýn a oregano (těch však s mírou).

Vaří se (po předchozím namočeni na 8-12 hodin) 1,5 hodiny. V tlakovém hrnci se uvaří asi za dvacet minut.

Počet přečtení: 6149
Datum: 25. 8. 2007