Džem ze sušeného ovoce | Prameny zdraví

Džem ze sušeného ovoce

rozinky 1 š (1 š = 2 dl), švestky sušené 1 š, papája sušená 1/2 š, vroucí voda 1 š

Džem ze sušeného ovoce

Rubrika: Ovocné recepty | Typ článku: Recepty

Je to zdravá náhrada běžných džemů, které obsahují velké množství bílého cukru. Tento džem navíc neprochází tepelnou úpravou. Jeho nevýhodou oproti jiným džemům je nízká trvanlivost, avšak předností je rychlá příprava, kdykoli je ho zapotřebí.

Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme asi 15–20 minut stát. Pak ovoce scedíme (ale vodu zachováme), vložíme do mixéru a umixujeme pokud možno na hladko. Podle potřeby a hustoty během mixování přiléváme nálev z ovoce. Džem ze sušeného ovoce necháme zchladnout a natíráme na celozrnný chléb nebo pečivo.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 366 Datum: 28. 6. 2009