Čokoládový krém | Prameny zdraví

Čokoládový krém

Všichni rádi mlsáme, ovšem mlsání – jak tušíme a víme – není vůbec zdravé. Co kdybych vám ale ukázala, že to jde i zdravě? Čokoládový krém z fazolí adzuki vás jednoduše ohromí, jeho příprava je jednoduchá a chuť prostě dokonalá.

Čokoládový krém

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Balíček (tzn. 500 gramů) fazolí adzuki namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme v čerstvé vodě doměkka. 

Uvařené fazole scedíme a rozmixujeme. Do hmoty přidáme dvě hrstky datlí, tři lžíce nepraženého kakaa a samozřejmě (podle chuti) trochu sirupu agáve a sójovou smetánku. Vše dále rozmixujeme – až nám vznikne krásný čokoládový krém.

Podáváme s ovocem, s oříšky, prostě se vším, co nás napadne. 

Tento čokoládový krém je těžkou konkurencí nezdravé nutelly – a věřte mi, děti nepoznají rozdíl! J

Poznámka: Pokud chcete přípravu zrychlit, případně zjednodušit, můžete k vaření fazolí využít také stále populární „papiňák“ anebo naopak tzv. pomalý hrnec – v originále zvaný crock pot. Dbejte na důkladné uvaření (v našem případě až se fazole skoro rozpadají), mají-li být luštěniny snadno stravitelné, je třeba je uvařit skutečně doměkka.

Dobrou chuť přeje Denisa Kantorová

Počet přečtení: 5 679 Datum: 5. 6. 2020