Celozrnné vafle | Prameny zdraví

Celozrnné vafle

3 š ovesných vloček nebo 2 1/2 š celozrnné mouky, 4 š vody, 1/2 š kukuřičné mouky, 2 pl oleje, 1 čl soli, 2 pl medu nebo 8 vypeckovaných datlí, 1 sáček vanilkového cukru

Celozrnné vafle

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka.

Vaflovač potřeme olejem a zapneme na vysokou teplotu. Po nahřátí můžeme posypat sezamem pro zlepšení chuti a kvůli snazšímu vyjmutí. Nalijeme přiměřené množství těsta, zavřeme a pečeme cca 1 minutu.

Nemáme-li k dispozici vaflovač, můžeme z těsta upéci palačinky.

Počet přečtení: 2 947 Datum: 1. 8. 2014