Celer | Prameny zdraví

Celer

Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v rozpustné formě vápník. Množství sodíku je 2krát vyšší než vápníku, což je nesmírně příznivé pro ty, jež celý život jedí koncentrované škroby - bílou rýži, bílý chléb, cukr.

Celer

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Neorganický vápník z různých přípravků (dolomit, dologran, tablety) velmi zatěžuje ledviny a způsobuje usazeniny, napomáhá vzniku artritidy, cukrovky, hemeroidů, ledvinových kamenů apod. Biologicky aktivní sodík může tyto nánosy odplavit. Rovněž celer upravuje hormonální systém a narušenou rovnováhu pohlavních hormonů. Rychle upravuje překyselení, migrény, pálení žáhy, některé ekzémy, nespavost apod. Používá se hlavně za syrova.

 

Počet přečtení: 4 743 Datum: 9. 12. 2007