Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Žitné halušky se zelím a tempehem

1 uzený tempeh, 4 cibule, 100 ml slunečnicového oleje, 600 g kysaného zelí, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžíce Würzlu, 1 lžíce třtinového cukru

Těsto: 650 g žitné celozrnné jemně mleté mouky, 200 g Hrašky na zahušťování, 1 l vody, 1 lžička soli

Ve větší míse rozmechte metličkou Hrašku, sůl a vodu. Přisypáveje žitnou mouku a vytvořte hustší těsto. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5-7 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín, krátce zasmažte. Třetinu směsi si dejte stranou na ozdobu pokrmu na talíři.

Kysané zelí nakrájejte, zalijte 500 ml vody, přidejte Würzl a cukr, krátce povařte. Přidejte halušky, tempeh a promíchejte.

Autoři receptů z kuchyně Country Life v Praze vám přejí dobrou chuť!

Počet přečtení: 3344
Datum: 6. 3. 2015

Mohlo by vás zajímat

Brynzové halušky s tofu