Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelná polévka

Na lžíci olivového oleje se lžící vody restujeme několik minut 1 velkou cibuli nakrájenou nadrobno spolu s nadrobno nakrájenými 2 stroužky česneku. Zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru (ze 2 kostek würzlu), přidáme 400 g brambor nakrájených na drobné kostky a vaříme do změknutí asi 10 minut.
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Po krátkém vychladnutí vše v mixéru jemně rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a přidáme 350 g hlávkového zelí nakrájeného na nudličky a v případě potřeby dosolíme. Přivedeme do varu a ihned podáváme. Kdo snese může polévku dochutit mletým pepřem(!). Pokud bude polévka pro vás příliš hustá, nařeďte ji vodou nebo dalším vývarem. Podáváme ji s tousty z celozrnného chleba opečenými na sucho na pánvi nebo v topinkovači.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4644
Datum: 14. 8. 2009