Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninové kari

2 mrkve nakrájené na kolečka o tloušťce půl centimetru, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru (na kolečka o tloušťce půl centimetru), 2 cukety, rozkrojené podél a poté nakrájené na plátky 1 cm silné, 1 brokolice, rozlámaná na stonek (nakrájený) a jednotlivé růžičky, 1 šálek čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku, 1/2 květáku, rozlámaného na jednotlivé růžičky, 1 cibule, rozkrojená na polovinu a nadrobno nakrájená, 1 1/2 pl kari koření, 4 pl celozrnné pšeničné mouky, 3 šálky vody
|
Typ článku: Recepty

Orestujte nakrájenou cibuli ve čtvrtině šálku vody, až změkne. Přidejte kari a celozrnnou pšeničnou mouku. Dobře promíchejte a za stálého míchání vařte ještě asi 1 minutu. Postupně za stálého míchání přidávejte 3 šálky vody. Vařte na mírném plameni, za občasného zamíchání, dokud omáčka nezhoustne. V páře vařte 5 minut mrkev a celer, pak k nim přidejte brokolici a květák a vařte dalších 5 minut. Nakonec přidejte cuketu a hrášek a vařte ještě dalších 10 či více minut. Napařenou zeleninu dejte do mísy, přelijte ji kari omáčkou a dobře promíchejte.

Podávejte s rýží natural nebo s pšeničným bulgurem. Kari je velmi chutné i s luštěninami a celozrnnou pšeničnou plackou (čapátí).

Počet přečtení: 2706
Datum: 18. 1. 2009