Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zapékané tofu medailónky se žampiony

Marináda: shoyu – sójová omáčka 5 pl, bazalka 1 čl, česnekový prášek 2 čl, olej 2 pl, solčanka na ochucení, olej 1 pl, cibule 1 velká, mletá paprika 1 čl, sterilované žampiony 1 konzerva malá bez nálevu (280 g), instantní rýžová mouka 2 pl, solčanka 2 čl, voda 3/4 š, česnek 4 stroužky, sójová smetana 5 pl
|
Typ článku: Recepty

Marinádu připravíme smícháním všech uvedených komponentů. Velkou kostku bílého tofu (kolem 300 g) překrojíme napůl. Potom plátky podélně nakrájíme (4 ks z jedné poloviny, celkem 8 ks). Plátky tofu vložíme na 10 minut do marinády. Mezitím si připravíme směs ze žampionů: Na olej vložíme nakrájenou cibulku, po chvilce dušení přidáme žampiony, papriku, zalijeme a ochutíme. Po zavaření zahustíme instantní moukou tak, aby tato směs netekla a dala se pokládat na plátky tofu.

Na jemně vymaštěný plech uložíme marinované plátky tofu a lžící na ně ukládáme směs připravenou ze žampionů. Směs nakonec pokapeme sójovou smetanou (nejlépe přímo z tence nastřiženého růžku obalu), případně jemně posypeme (přes husté sítko) mletou paprikou. Malinko podlijeme marinádou a asi 10 minut v troubě zapékáme, tak aby tofu bylo přiměřeně zapečené (nesmí být vysušené).

Podáváme s bramborovou kaší (můžeme přelít šťávou nebo omáčkou) a zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4880
Datum: 26. 10. 2009