Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zapečená rajčata po provensálsku

rajčata 800 g nakrájet na šestinky a nechat samovolně okapat, sójová omáčka 2 pl, solčanka 1 čl, provensálské koření 1 čl, olej 2 pl, petrželka 1/2 svazku
|
Typ článku: Recepty

Rajčata smícháme s ostatními surovinami, vložíme do zapékací misky nebo plechu a asi 8 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

kešu oříšky 1 vrchovatý šálek, horká voda 1 š, sůl čl, citronová šťáva 1 pl

Uvedené suroviny umixujeme na hladkou polotekutou zálivku a rovnoměrně jí rajčata zalijeme. V misce však necháme asi 5 pl této zálivky.

kešu zálivka 5 pl, maizena pl, kurkuma podle potřeby sytosti barvy

5 pl zbylé zálivky z kešu smícháme s maizenou a kurkumou (kurkumu používáme jako barvivo až do sytosti barvy podobné vaječnému žloutku) a za neustálého míchání necháme krátce projít varem.

Vzniklou hmotu rozdělíme na 3 části, ve dlaních uhněteme do kuličky a rozplácneme do tvaru vylitého vaječného žloutku a uložíme je na povrch rajčat a zálivky. Pečeme dalších asi 10 minut. Vzhled jídla připomíná zapečené jídlo zalité vajíčky. Podáváme s vařenými těstovinami nebo obilovinami.

Je těžké definovat jídlo, které nejde k ničemu připodobnit. Jeho předností je lehkost, zajímavá kombinace i vizuální myšlenka.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3150
Datum: 14. 9. 2009