Tuniský bramborový salát | Prameny zdraví

Tuniský bramborový salát

Navzdory jednoduchému složení se tento jedinečný bramborový salát stane skoro určitě hitem mezi členy vaší rodiny i přáteli.

Tuniský bramborový salát

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Půl kilogramu nových brambor, ¼ šálku čerstvé citrónové šťávy, 2 pol. lžíce (panenského) olivového oleje, 2 pol. lžíce vody, 1 čaj. lžička mletého kmínu, ½ čaj. lžičky sladké papriky, větší špetka kajenského pepře, sůl

Vařte brambory v osolené vodě tak dlouho, až změknou. Jsou-li malé, rozkrojte je na polovinu, jsou-li větší, na čtvrtiny. Promíchejte je opatrně s dresinkem z citrónové šťávy, olivového oleje, vody, kmínu, papriku, kajenského pepře a soli. Podávejte teplé anebo důkladně vychlazené.

Z knihy dr. Neala Barnarda Breaking the Food Seduction.

Počet přečtení: 2 519 Datum: 5. 5. 2017