Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Špaldové kernoto

cibule 1 ks, olej slunečnicový 1 pl, solčanka 1 čl, sůl 1/3 čl, špaldové kernoto 1,5 š (1 š = 1,4 dl), voda 4 š, česnek 2–3 stroužky

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ochutíme, přidáme špaldové kernoto a smažíme do horka. Zalijeme vodou, ochutíme česnekem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Po odstavení a změknutí necháme dojít pod pokličkou asi 10 minut.

Špaldové kernoto je po podušení měkké, mírně mazlavé od škrobu a příjemné chuti. Můžeme ho podávat jako přílohu k zeleninovým pokrmům, jako součást zeleninových salátů, po umixování je vhodné na sekané, karbanátky, pomazánky apod.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4403
Datum: 30. 3. 2010