Polévka z červené čočky | Prameny zdraví

Polévka z červené čočky

Jedná se o polévku, která je tak výživná a na přípravu jednoduchá, že si ji jistě oblíbíte. Tím spíše, když vyniká výbornou chutí.

Polévka z červené čočky

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

7 šálku vody, 2 ½ šálku sušené červené čočky, 1 velká cibule, nakrájená, 1 čaj. lžička kurkumy, velká špetka kajenského pepře, 2-4 pol. lžíce čerstvé citrónové šťávy, 1 čaj. lžička mletého kmínu, sůl (a pepř)

Vložte vodu, červenou čočku, cibuli, kurkumu a kájenský pepř do velkého hrnce na vaření polévky a přiveďte do varu. Snižte plamen, přikryjte částečně pokličkou a nechejte pobublávat tak dlouho, až se čočka úplně rozvaří, což trvá 30-60 minut. Ochuťte citrónovou šťávou, kmínem, soli (a případně špetkou pepře).

Z knihy dr. Neala Barnarda Breaking the Food Seduction.

Počet přečtení: 2 322 Datum: 4. 4. 2017