Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mléko a mléčné výrobky – na zdraví?

Ve velké studii na zdravotních sestrách měly ty ženy, které konzumovaly hodně mléka a mléčných výrobků, dvojnásobné riziko infarktu.
Rubrika: Mýty a omyly
|
Typ článku: Studie

V další studii se ukázalo, že hojné zásobení mléčnými výrobky v dětském věku mělo za následek ztrojnásobení rizika onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku o 65 let později.

A v ještě dalších studiích se sebou větší spotřeba mléčných výrobků nesla i více rakoviny prostaty, rakoviny varlat – i vyšší výskyt Parkinsonovy choroby.

S použitím podkladů ze stránek www.nutritionfacts.org

Počet přečtení: 4643
Datum: 22. 2. 2016