Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Maďarský perkelt z tykví

česnek 8 stroužků, olej 2 pl, na střední až větší kostky nakrájená tykev 800 g, celý kmín 1 čl, zelená paprika nakrájená na menší kostičky 1 větší, rajčata nakrájená na malé kostičky 2 ks, rajčatový protlak 1 konzerva (115 g), mletá paprika 1 čl, voda 4 š, solčanka 2 čl, bazalka 1 čl, francouzské lahůdkové droždí 2 pl, sójové mléko 1 š, hladká mouka 3–3,5 pl, česnek 4 stroužky, sůl 1 čl (podle potřeby), kešu ořechy 1 hrst
|
Typ článku: Recepty

Nakrájený česnek osmažíme na oleji, přidáme tykev, kmín, papriku a rajčata a chvíli dusíme. Potom přidáme protlak a po chvíli zasypeme paprikou. Po zamíchání hned zalijeme vodou. Ochutíme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Mouku rozšleháme v mléce a jídlo zahustíme. Po 5 minutách vaření na mírném ohni perkelt ochutíme a přidáme hrst kešu oříšků. Po projití varem odstavíme. Jídlo má omáčkovitou konzistenci. Podáváme s chlebem nebo těstovinami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4470
Datum: 4. 11. 2010