Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen

Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu (infarktu) i úmrtí na infarkt. Tým výzkumníků z Harvardské univerzity studoval data získaná od 86 000 žen, které se účastní velké studie na zdravotních sestrách (od 30 do 59 roků věku), která probíhá od roku 1976.
|
Typ článku: Studie

Výzkumníci zjistili, že ty ženy, které pravidelně jedly ořechy, měly o 32% nižší riziko srdečního záchvatu a o 39% nižší riziko úmrtí na srdeční záchvat oproti ženám, které ořechy konzumovaly jen zřídka anebo vůbec ne.

British Medical Journal 1998;317:1341-1345

Počet přečtení: 4823
Datum: 15. 8. 2003