Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jáhly se zeleninou a červenou fazolí

150 g fazolí červená ledvina, 150 g jáhel, olivový olej, 1 cuketa, 1 žlutá paprika, 1 lžička sušených provensálských bylinek, 1 červená cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 plechovka drcených rajčat (400 g), 2 stroužky česneku, 1 lžíce tmavého třtinového cukru, 1 lžíce mořské soli, hrst čerstvého oregana
|
Typ článku: Recepty

Den předem namočené fazole důkladně propláchneme a vaříme doměkka asi 25 minut (případně déle). Scedíme a necháme pod pokličkou v hrnci dojít.

Jáhly důkladně propláchneme horkou vodou, zalijeme 600 ml vody a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň na polovinu a na mírném plameni vaříme 8 minut. Přikryjeme pokličkou a necháme stranou dojít. Občas odklopíme a zlehka promícháme vidličkou, jáhly by měly být pěkně sypké.

Cuketu a papriku nakrájíme na středně velké kostky, přendáme na plech, polijeme olejem, posypeme bylinkami a dáme péct na 15 minut zprudka do trouby (při 180  stupních C). Cibuli nakrájíme na hrubší kousky a osmahneme zprudka na oleji. Přidáme protlak a krátce osmahneme. Zalijeme drcenými rajčaty, přidáme sůl, cukr, utřený česnek, část oregana a krátce povaříme, aby se spojily všechny chutě.

Nakonec přisypeme uvařené fazole, jáhly, zeleninu, odstavíme z plotny a vše zlehka promícháme. Posypeme oreganem.

Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.

Počet přečtení: 2257
Datum: 14. 12. 2018