Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Houbová pochoutka

3 balení sušených hub (šitake), 1 kulatá cibule, nakrájená, 1 svazek zelené cibule, nakrájené, 2 stroužky utřeného česneku, 1 1/2 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1/4 šálku jablečné šťávy, 1/3 šálku sójové omáčky tamari, 1 šálek vývaru z hub, 2 šálky vody, 1/3 šálku kukuřičného škrobu
Rubrika: Jídla z hub
|
Typ článku: Recepty

Vložte houby do mísy. Přelijte je 2 šálky vroucí vody a nechte 15 minut namáčet. Vytlačte přebytečnou vodu. Odkrojte a vyhoďte tuhé stonky a houby nakrájejte na kousky velikosti sousta. Odložte je stranou. Přeceďte a uchovejte 1 šálek vývaru z hub.

Do pánve vložte nakrájenou kulatou cibuli a ve čtvrtině šálku vody ji rychle orestujte (5 minut). Přidejte nakrájené zelené cibulky, houby, česnek, zázvor a tamari. Dobře promíchejte. Pak přilejte vývar z hub a vodu. Za častého míchání přiveďte do varu.

V jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s půl šálkem vody a přilejte k omáčce. Pokračujte ve vaření a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Podávejte s celozrnnými obilovinami.

Počet přečtení: 3165
Datum: 18. 1. 2009