Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole adzuki, vigna hranatá

Jsou malé tmavočerné až hnědé fazole s jemnou oříškovou chutí. Pochází z Číny a v současnosti se pěstují po celé jihovýchodní Asii. V Japonsku se nazývají královna fazolí a jsou vhodné při ledvinových onemocněních.
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Encyklopedie

Adzuki obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku. Při jejich přípravě nedoporučujeme příliš aromatická a silná dochucovadla, která by překrývala chuť samotných fazolí. Jsou vhodné jako příloha k obilninovým jídlům, ale i k přípravě hustých polévek. ¨

Fazole adzuki se namáčí 3-4 hodiny a vaří 1 hodinu (v tlakovém hrnci 15 minut).

Počet přečtení: 6963
Datum: 21. 8. 2007